28 / 04 / 2024

Aşçıoğlu'ndan Ispartakule ve Bahçeşehir'e 2 yeni proje geliyor!

Aşçıoğlu'ndan Ispartakule ve Bahçeşehir'e 2 yeni proje geliyor!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada  5 milyar liralık iki projeye başlayacaklarını dile getirdi. İşte detaylar...



Mega kent İstanbul’da Selenium markasıyla hayata geçirdiği projelerle tanınan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, biri Bahçeşehir’de diğeri de Ispartakule’de olmak üzere iki yeni projenin tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat maliyetlerine değinen İrfan Aşçıoğlu, son bir yılda inşaat maliyetlerinde yüksek artışlar yaşandığını dile getirerek, ayrıca arsa ve kat karşılığı anlaşmalarda maliyette iki büyük kalemi oluşturduğunu ve kat karşılığı anlaşma yapınca, alanın yüzde 35’lik kısmının otoparka gittiğini, yüzde 30’luk kısmının kendilerine kaldığını söyledi. Bu sebeple de 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı 3 milyon 200 bin TL’ye geldiğini söyleyerek, "Yani şu anda metrekarenin maliyeti 32 -33 bin TL. Karlılık için bu dairenin metrekaresini 50 bin TL’nin üstünde satmak zorundayız.” dedi.

Aşçıoğlu ndan Ispartakule ve Bahçeşehir e 2 yeni proje geliyor!

Artan maliyetlerin 2018 yılından bu yana sektörde yeni konut üretme iştahını azalttığına değinen İrfan Aşçıoğlu, “Bundan dolayı üretim gelecek yılda ekside olacak. Talepte olunca fiyatlarda düşüş beklemiyoruz. Ancak piyasaya 1 milyon adet yeni konut gelirse fiyatlar belki düşebilir.” dedi.

BAHÇEŞEHİR VE ISPARTAKULE'YE 2 YENİ PROJE GELİYOR

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre, toplantıda hayata geçirecekleri projelerle ilgili de önemli bilgiler veren İrfan Aşçıoğlu, bu projelerden Ispartakule’de olanın 600-650 konuttan oluşacağını dile getirdi. Ispartakule’de konut ve ticari alanlara sahip, balkonlu, geniş teraslı, bahçeli ve modüler sisteme sahip 1 oda 1 salondan, 4 oda 1 salona kadar kadar farklı büyüklüklerde daire tiplerinden oluşacağını belirten Aşçıoğlu, Göl manzarasının da olacağı bir proje geliştireceklerini söyleyerek, hasılat paylaşımı modeliyle inşa edeceklerini projenin ön satışına 2023 yılı ilk çeyreğinde başlamayı hedeflediklerini söyledi.


Geri Dön