05 / 05 / 2024

Asgari ücret için ne 7 bin ne 8 bin ne de 9 bin! Ortaya atılan zam rakamı çok ama çok büyük

Asgari ücret için ne 7 bin ne 8 bin ne de 9 bin! Ortaya atılan zam rakamı çok ama çok büyük

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret tartışmaları da yeniden alevlendi. Asgari ücret artışına ilişkin dikkat çeken bir rakam ortaya atıldı.



Asgari ücret 2023 zammı son dönemlerin en sık araştırılan konuları arasında bulunuyor. Asgari ücret rakamın 10 bin TL’ye çıkacağı iddialarının ardından uzman isimler önemli duyum aldıklarını duyurarak önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Şüphenüz olmasın” diyerek asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Asgari ücretin yeniden belirlenmesi için zaman daralmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin Aralık ayında belirleneceğini belirtmesinden sonra “Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?” sorusu gündeme bomba gibi düştü.

Sanayici ve İşinsanları Derneği (KASİAD) Genç KASİAD Kurulu tarafından organize edilen Kahramanmaraş Ekonomi zirvesi, sona erdi. Zirve kapsamında bir araya gelen uzman isimler, gündemi değerlendirerek yıl sonu tahminlerinde bulundu. Asgari ücrete yönelik konuşan Ekonomist Ali Ağaoğlu, “Asgari ücreti 5 bin 500’den 10 bine çıkaracağız. Neredeyse yüzde 100’e yakın bir artıştan bahsediliyor. Geliri arttırıyorsunuz da nominal geliri arttırıyorsunuz. Aslında harcanabilir geliri artırmanız gerekiyor, bu asgari ücret için de geçerli” dedi.

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ile ekonomist Ali Ağaoğlu, şans sohbetlerinde değerlendirmelerde bulundu. Güldağ, ekonomiyle ilgili Ankara’da önemli duyumlar aldıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Gündemden, Ankara’dan çok dinliyoruz. Bir tanesi bu faiz konusuydu. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime faizleri 2 haneden daha düşük bir yerde gitmek istediği yönünde bir talimat verdiği, bu yönde talepleri olduğunu ifade ettiklerini duymuştum. Bir de asgari ücretin 10 bin liraya çıkılacağını duymuştuk. Şimdi dün, cumhurbaşkanından ‘Yılsonuna kadar temenni ediyorum faizler inmeye devam edecek, tek haneye ulaşacağız, çift hanenin altına geleceğiz’ diye bir açıklama geldi” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön