06 / 05 / 2024

Asgari ücrete yeni zam! Yeni rakam ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni zam! Yeni rakam ne kadar olacak?

Türkiye’de milyonlarca vatandaş, ocak ayında gerçekleşecek olan asgari ücret zammını beklerken, ünlü ekonomist ve uzmanlardan yeni rakamlar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar…



"2022 senesinde asgari ücret uzun bir aradan sonra temmuz ayında da artış meydana geldi. Bu şekilde senelik artış % 90'ı bulurken enflasyonun da üzerinde bir rakam ortaya çıkarmış oldu.

Yeni senenin asgari ücretinin de yine aynı şekilde enflasyon üzerinde güçlü bir artış ile belirlenmesi bekleniyor. Orta Vadeli Program hedefi dikkatlere alındığında asgari ücretin 5. 500 liradan en az 7. 500 liraya yükselmesi beklentiler arasında.

Bunun üzerine de çıkacak formüller de var olmakta. Fakat yeni asgari ücret artışına Aralık ayında da toplanacak olan komisyon karar vermiş olacak. Komisyon alım gücünü ve aynı şekilde enflasyon rakamları ile geçim endeksini dikkate alarak karar verecek. Asgari ücretteki artış ise diğer çalışanların da maaşlarını yukarı çekecek etki yapacak. 

Tüm bunlar ile birlikte 2022'de kaldırılmış olan vergilerin de yine 2023 yılında da alınmaması uygulanmasının devam etmesi bekleniyor. 

Bu şekilde asgari ücretlilerden ve diğer çalışanların asgari ücret kadarki gelirlerinden gelir ve damga vergisi alınmamakta.”

 Asgari ücrete yeni zam! Yeni rakam ne kadar olacak?

EYT’de hiç bilinmeyen maaş detayı! Rakamlar belli oldu

Düşük faizli kredi arayanlara müjde! Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası duyurdu

Borsa İstanbul’da kaybetmemenin tek sırrını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön