17 / 05 / 2024

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan!

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın dikkat çeken asgari ücrete zam açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir açıklama yaptı. Peki asgari ücrete yeniden zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, asgari ücretle çalışanları heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Zeybekci, Denizli Metropol’de yayınlanan Metropol Gündemi programında Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor ve Haber Koordinatörü Murat Acar’ın Türkiye ve Denizli ekonomisine ilişkin sorularını cevapladı.

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı ndan!

Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesinin gerekli olduğunu belirten Zeybekci, ciddi bir şekilde müdahalede bulunulmasının ve vatandaşların gelirlerinin yükselmesini sağlayacak tedbirler alınmasının gerekli olduğunu söyledi. 

"Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" diye konuşan Zeybekci, "Esnaf, memur, emekliler, çalışanlarla ilgili. Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim. Mal yokluğu değil bu maliyetlerden dolayı. Maliyet enflasyonu yaşıyoruz şu anda." ifadelerini de kullandı. 

Asgari ücrete ikinci zam mı geliyor? Milyonları heyecanlandıran açıklama!

Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan enflasyon tahmini: Yüzde 60'ın üzerinde kalacak!

Dolar yükseliyor! Tekrar 15 sınırına yaklaştı!

Petrol fiyatları arttı! Akaryakıta yeni zamlar yolda mı?

Euro/TL yükseliyor! İşte 18 Mart 2022 euro kuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön