17 / 05 / 2024

Asgari ücreti yükseltecek detay açıklandı! Asgari ücret 8 bin TL’yi görebilir!

Asgari ücreti yükseltecek detay açıklandı! Asgari ücret 8 bin TL’yi görebilir!

Milyonlarca vatandaş her gün asgari ücret ile ilgili detayları ve son dakika gelişmelerini takip ediyor. Yapılan son açıklamalara göre asgari ücrete refah payı da eklenerek yeni ücret belirlenecek.



Asgari ücreti yükseltecek detay açıklandı! Asgari ücret 8 bin TL’yi görebilir!

 ‘ZAM TUTARI YÜZDE 35-40'LARA TEKABÜL EDİYOR’

Asgari ücrete zam yapılan dönemde yüzde 42’lik bir enflasyon varken yüzde 30’luk bir artış yapıldı. Yani asgari ücretli çalışanın 2022’nin ilk 6 ayında alacağı yüzde 12’lik bir fark var. Geçen ay sonu itibarıyla da enflasyon oranı yüzde 52 olarak açıklanmıştı. Bu yönden bakacak olursak da yüzde 22’lik bir fark var. Yani yüzde 22+ bu sene son 3 ayın çıkacak enflasyonu kadarlık bir enflasyon ortaya çıkmış olacak. Bu tutar da yüzde 35-40'lara tekabül ediyor.

En az yüzde 40’lık bir artışla 5 bin 500 TL olan asgari ücret 7 bin 700 TL’ler seviyesine geliyor.

ASGARİ ÜCRETE REFAH PAYI EKLENMESİ

Daha önce enflasyonist ortamlarda sosyal refah payı düzenlemesi yapıldı. Bu enflasyon toplu iş sözleşmesine Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aldığı tutarların üzerinde bir tutar belirleniyor. Burada yüzde 40’lık bir enflasyon artışıyla beraber asgari ücret 7 bin 700 TL’ye gelecek. Sosyal refah payı düzenlemesi ile de 8 binler seviyesine geleceğini tahmin ediyoruz."

‘İlk benden duyacaksınız’ dedi açıkladı! Asgari ücrette yeni rakam!

Doğal gaz fiyatları için korkutan uyarı! Rekor kıracak!

VakıfBank resmen açıkladı! 31 Ekim’e kadar faydalanın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön