08 / 05 / 2024

Asgari ücretliyi kira derdinden kurtaracak TOKİ Sosyal Konutlar için son saatler! Başvuru şartları belli oldu!

Asgari ücretliyi kira derdinden kurtaracak TOKİ Sosyal Konutlar için son saatler! Başvuru şartları belli oldu!

Son yıllarda artan kira ve ev fiyatlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 13 Eylül’de açıklanacak olan sosyal konut projesine başvuru şartları belli oldu. İşte haberin ayrıntıları…



Arsa satışı başvurularında şu şartlar aranacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
  • Yoksul ve dar gelire sahip olmak
  • Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapımına müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev yahut apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmaması
  • Daha önceleri 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereğince bu yönetmeliğin hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak.

TOKİ'nin yürüteceği bu sosyal konut projesi kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" için başvuru ücreti 2 bin lira olarak belirlendi.

Projenin bu ayağına başvuruda bulunacaklardan, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı istenecek.

Başvuru yapacak kişilerden ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.

İnşa edilecek sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da istenecek.

TOKİ'den ucuz konut bekleyen tam 1 milyon kişiye büyük müjde! Yer yerinden oynayacak!

TOKİ'nin 81 ildeki 250 bin sosyal konut projesinde şok gelişme! O rakam resmen belli oldu! Şimdi bakın!

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut proje şartları nelerdir?


Geri Dön