06 / 07 / 2024

Asgari ücrette ilk teklif 13 bin TL!

Asgari ücrette ilk teklif 13 bin TL!

Aralık ayında başlayacak görüşmeler öncesi beklentiler ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşar 10 bin lira isterken sendikaların hesaplarında yoksulluk sınırı öne geçiyor.



Tespit Komisyonu’nda bulunmayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise aralık ayının ilk günlerinde resmi talebini açıklayacak. Başkan Arzu Çerkezoğlu, “İki asgari ücretlinin çalıştığı eve en azından yoksulluk sınırına denk bir maaş girmeli” diyor. DİSK’in açıkladığı yoksulluk sınırı ise 26 bin 123 lira. Buradan hareketle en az 13 bin TL talep edilmesi bekleniyor. 

Asgari ücrette ilk teklif 13 bin TL!

Asgari ücrette esnafın da kafası karışık. İstanbul Şişli’de 6 yıldır kafe işleten Metin T, “Asgari ücrete çalışacak eleman bulamıyoruz. Ama bunun üstünde de ödeme yapamıyoruz. Zamlansın istiyorum gerçekten ayıp bir ücret haline geldi. Ama o zamlı ücretle ben eleman çalıştıramam. Bizi çıkmaz bir sistemin içine soktular” diye konuşuyor. 

10 BİN LİRADAN AZ OLMAMALI

Türkiye Esnaf ve Sanaatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise “Asgari ücretteki zam bütün personele yansıyacak. Vergi indirimi şart. Zam enflasyonun üstünde olmalı” diyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 29 Kasım 2022 tarihinde saat 20.03'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 52 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Dolar Kahini Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön