22 / 07 / 2024

Avrupa Merkez Başkanı Lagarde’dan faiz açıklaması! Enflasyon hala çok yüksek!

Avrupa Merkez Başkanı Lagarde’dan faiz açıklaması! Enflasyon hala çok yüksek!

Euro Bölgesi'nde enflasyonun hâlâ çok yüksek seviyelerde olduğu açıklamasını yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde,  faiz artışları konusunda verilere bağlı kalmaya devam edeceklerini açıkladı.




AMB Yönetim Konseyi üyeleri Francois Villeroy de Galhau ve Klaas Knot,  Davos'ta, Lagarde'nin geçen ay yakın dönemde sarf ettiği yarım puanlık faiz artışına gereksinim konusundaki sözlerinin bugün de hala geçerli olduğunu kaydettiler.

YARIM PUANLIK ARTIŞ

Lagarde , “İstikrarlı bir hız ile devam edeceğiz. Rakamlara göre önümüzdeki toplantı, bir sonraki ve ondan sonraki toplantıda büyük ihtimal 50 baz puanlık bir faiz artışına işaret ediyor. Bu nedenle, bunun tek seferlik 50 baz puanlık bir artış olduğunu düşünmeyin” diye konuştu.

 Avrupa Merkez Başkanı Lagarde’dan faiz açıklaması! Enflasyon hala çok yüksek!

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Knot ise, CNBC'ye yaptığı açıklamada, yatırımcıların yetkililerin kararlılığını hafife almaması konusunda uyarılar yaparak, "50 baz puan tek bir faiz artışıyla sona ermeyecek. Bu kadarı net görünüyor” diye konuştu.

2023, KORKULANDAN ÇOK DAHA İYİ

Euro Bölgesi ekonomisinin geldiği noktayı da anlatan Lagarde,  küçük boyutlu bir daralmanın artık resesyondan daha ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, haberlerin son haftalar ve günlerde artık çok daha olumlu olduğunu, 2023’ün muhteşem bir yıl olmasa da korktuklarından çok daha iyi geldiğini dile getirdi.

Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing  ise,  Avrupa Merkez Bankasının çalışmalarına bakıldığında, politikasında çok aşırı sıkılaştırma tehlikesi olmadığını gördüğünü  ve enflasyonla mücadele edilmesinin zorunluluk olduğunu kaydetti. Ekonomide bugün daha fazla iyimser bir noktada bulunulduğunu kabul ettiğini belirten Sewing,  “Yine de Avrupa'da hala bulunan yüksek enflasyon ve diğer bazı yapısal reformlar gibi temel problemler ortadan kalkmadı. Diğer taraftan Çin'in açılmasının Avrupa’daki enflasyona nasıl bir etki yapacağını izlememiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Riot Games’te işten çıkarma depremi! Kaç kişi çıkarıldı?

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir!

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Elon Musk’la twitter arasında kan uyuşmazlığı son sürat! Reklam verenler de kaçıyor!


Geri Dön