21 / 05 / 2024

Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından gaz akışının durdurulması nedeniyle Avrupa kış ayları için bir takım önlemler almıştı. Ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’nın kışı atlatabilmesi için gaz tüketimi daha fazla düşürmesi gerektiği görüldü.



Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

RUSYA GAZI TAMAMEN KESİLİRSE NE OLUR?

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) 4. Çeyrek 2022 Gaz Piyasası Raporu'nda da, Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını  tamamen kesmesi halinde Avrupa Birliği (AB) gaz piyasasının nasıl etkileneceğine ilişkin bir analize yer verildi.

Raporda, doğalgaz talebi azaltılmadan ve Rus gaz tedarikinin tamamen kesilmesi durumunda, AB gaz depolarındaki doluluğun Şubat 2023'te yüzde 20'nin altına inebileceği öngörüldü. Bu oranın LNG ithalatının düşük seyretmesi halinde yüzde 5'e kadar gerileyebileceği belirtildi.

HAVA TAHMİNLERİ ALARM VERDİ

Öte yandan Avrupa Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) Genel Müdürü Florence Rabier de dün Financial Times'a verdiği demeçte, kasım ve aralık ayları için erken göstergelerin Batı Avrupa üzerinde daha soğuk havalar ile daha az yağış ve rüzgar getirmesinin muhtemel olduğunu söyledi

Yurt dışı çıkış harcına dev zam yolda! 300 TL olacak!

 

Samsung Galaxy M32 indirimli fiyata Migros’da! İşte 3 Ekim 2022 fiyat listesi…

Yenilenmiş iPhone fiyatları Carrefoursa’da ne kadar? İşte 3 Ekim 2022 fiyat listesi…

Gratis’te indirim rüzgarı! Sevilen Dior Sauvage erkek parfümü indirimde! İşte 3 Ekim 2022 fiyat listesi…

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön