03 / 05 / 2024

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Türkiye'yi derinden sarsan ve sınır ötesi yapan Kahramanmaraş depremi ile ilgili Bakan Kurum kritik bir bilgi paylaştı. Arda arda 2 kere yaşanana zelzelenin verdiği tahribattan bahsedip, 3. kere deprem olması halinde ne kadar binanın yıkılacağından bahsetti.



 6.5 şiddetinin üstünde 3. bir bölgesel depreminin olması halinde hemen hemen 33 bin bina daha yıkılacak. Bu da var olan 6 bin 444 olan sayının 7 katına çıkabileceğini gösteriyor. Üstelik Prof. Dr. Celal Şengör’ün açıklamalarına göre, ilk olarak önümüzdeki 6 ay, sonrasında ise 1 senelik zaman içinde bu şiddette bir depremin yaşanması oldukça mümkün.

Bakan Kurum dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Tabii afetzedelerin tahliye işlemleri şu anda devam ediyor. Bölgede yaşayan halk ilk olarak toplanma sahaları, çadır kentler, yurtlar ve otellere yerleştiriliyor. Önümüzdeki 1 sene içerisinde enkazın temizlenerek yeni evler yapılacağı ve afetzedelere teslim edileceği söyleniyor.Ayrıca ağır hasarlı olduğu tespit edilen bu binalara girişler yasaklanmış durumda. Yani kaçak bir halde giren olmadığı sürece 3. bir deprem halinde ölüm olmaması mümkün. Yine de dolaylı olarak çevresindeki yapılara zarar vererek hasara, yaralanmaya ve gerçekleştiği saate göre ölüme yol açabilir.

Kahramanmaraş depremi ile ilgili konuştu ve uyardı! 'Elimizi çabuk tutmamız lazım!'

BİM'de yarın temizlik günü! Hanımlar paranızı hazırlayın temizlik malzemeleri sizi bekliyor!

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön