01 / 07 / 2024

Bakanlık 3.400 TL ödüyor! Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor!

Bakanlık 3.400 TL ödüyor! Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara ölüm yardımı yapıyor..



ÖLÜM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ölüm yardımı başvuruları, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ile Sosyal Güvenlik Merkezleri’nden yapılabilir. Ölüm yardımı almak için en az beş sene içerisinde başvuru yapılması şarttır. Beş sene içinde başvuru yapmayan kişiler, ödenek almak hakkını kaybeder.

ÖLÜM YARDIMI NEREDEN ALINIR?

Ölüm yardımları Ziraat Bankası aracılığı ile ödenir. Başvuru onaylandığında yardım alacak kişiler her ayın 8'i ile 14'ü arasında ödemeyi bankadan alabilir.

ÖLÜM YARDIMI KAÇ TL?


Ölüm yardımı olarak yatırılan miktar, TÜİK tarafından açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi’ne (TÜFE) göre her sene yeniden belirlenir. 2022 yılı için açıklanan ölüm yardımı 1.218 Türk Lirası'dır.

5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa bağlı sigortalıların yakınlarına ödenen ölüm yardımı ise hayatını kaybeden sigortalının emekli maaşından az olmamak şartıyla 2022 yılı için 3.400,00 Türk Lirası'dır.

Tasarruf etmek için ideal kombi ayarı kaç derece olmalı?

Esnaf kredisinde son durum! Halkbank kredisi şartları..

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön