20 / 05 / 2024

Bakanlıktan üreticinin yüzünü güldürecek destek geldi, 5 katına çıktı!

Bakanlıktan üreticinin yüzünü güldürecek destek geldi, 5 katına çıktı!

Son zamanlarda artan fiyatlar süt üretimine de yansıdı. Tarım ve Orman Bakanlığı da üreticileri desteklerini artırıyor. Bakanlık çiftçiye verilen litre başına desteği 5 katına çıkardı. İşte ayrıntılar...



Bakanlık üreticiye desteğini 5 katına çıkardı  

Çiğ sütün fiyatı artarken Tarım ve Orman Bakanlığı üreticiye litre başına verdiği destek oranını da artırarak, üreticinin yüzünü güldürdü. 

Bakanlıktan üreticinin yüzünü güldürecek destek geldi, 5 katına çıktı!

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiğ sütte litre başı 20 kuruş olan  destekleme miktarını 5 kat artırarak 1 TL'ye çıkardı. Çiftçiye ödenecek destek 80 kuruş artırıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çif sütte litre başı 20 kuruş destekleme ödemesini artan üretim maliyetleri ve sürdürülebilirliğin korunması amacıyla 1 Mart 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 1 TL'ye çıkarıyoruz." 

Bakanlık ayrıca çjğ süt desteğinin üçer aylık dönemler halinde yeniden değerlendirileceğini kaydetti. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön