21 / 05 / 2024

Beklenen kredi paketi resmen duyuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı!

Beklenen kredi paketi resmen duyuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı!

Hükümetin seçimlerden önce yeni kredi paketleri açıklayacağına ilişkin haberler peş peşe gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir kredi paketinin duyurusunu yaptı. Peki bu krediden kimler faydalanacak, şartları ne olacak?



“Bu kredi ile nihai malın katma değerinin üreticimiz de kalmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan, söz konusu kredinin üst limitinin 15 milyon TL, devlet tarafından ödenen kısmı dışında kalan oranın yıllık faiz oranının ise yüzde 4.75 olduğunu açıkladı.

Beklenen kredi paketi resmen duyuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı!

Bunların dışında yatırım kredilerinde 10 yıla kadar, işletme kredilerinde ise 24 aya kadar vade uygulanabileceği bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu krediyi ise, süt ve süt ürünleri, meyve meyve suyu, dondurma, salça, reçel, marmelat, organik tarım ürünleri gibi pek çok başlıktaki işletmenin faaliyetleri için kullanabileceğini duyurdu

Erdoğan, üçüncü kredinin ise ‘Tarım Borç Transferi Kredisi’ olduğunu bildirdi.

Bu kredinin üst limitinin 5 milyon TL, faizi yüzde 9,75 ve vadesi 60 ay olduğunu belirten Erdoğan, bu kredi ile de, başka bankalardan yüksek krediler kullanmış çiftçinin Ziraat Bankası’ndan uygun faiz oranlarıyla krediyi kapatmalarını sağlayacaklarını vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön