28 / 04 / 2024

Benzin ve mazot düşecek mi? Açıklama geldi, bu geceden itibaren…

Benzin ve mazot düşecek mi? Açıklama geldi, bu geceden itibaren…

Motorin ve benzine yapılan art arda zamların ardından bu kez indirim haberi geldi. Sektör kaynaklarının paylaştığı bilgilere göre; motorin ve benzine bu gece yarısından itibaren indirim gelecek.



Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle arz sıkıntısı çekilen Brent petrol, geçtiğimiz haftalarda 140 dolarlara kadar yükselmişti. Brent petrolün yükselmesiyle birlikte benzin, mazot ve LPG fiyatlarına da rekor zamla gelmişti. Ancak petrol üreten ülkelerin arz sıkıntısının yaşanmayacağına dair açıklamaları, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerin devam etmesi nedeniyle Brent petrol, 140 dolarlardan 109 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Petrol fiyatlarının gerilemesiyle birlikte benzin, mazot ve LPG’de indirimler yapıldı. Hatta en son geçen hafta benzine 79 kuruş, motorine ise 2 liranın üzerinde yapılacağı duyurulan zam, iptal edilmişti. 

Benzin ve mazot düşecek mi? Açıklama geldi, bu geceden itibaren…

Öte yandan bu gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla motorin ve benzine indirim geleceği kaydedildi. Benzinin litre fiyatının 19 TL, motorinin ise 20 TL’nin altına kadar gerileyeceği öğrenildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön