04 / 10 / 2024

Bilanço sezonu başlıyor, borsada yeni hedef 6500

 Bilanço sezonu başlıyor, borsada yeni hedef 6500

Borsanın 2022 yılında alternatifsiz kalması nedeniyle rekorlar kırdığını belirten Ekonomist Murat Sağman, borsadaki yükselişin seçime kadar süreceğini belirterek bilanço sezonunun başlamasına dikkat çekti.




Yatırım ve tasarrufta alternatif kalmadığını tek alternatifin borsa olduğu belirten Sağman, geçtiğimiz yıl ev, arsa ve borsa dışında enflasyonun üzerinde getirisi olan bir yatırım aracı bulunmadığını belirterek, "Reel anlamda kayıp demek bu. Borsa dünya şampiyonu oldu. Döviz bazında yüzde 100 getiriyle dünyanın en çok kazandıran borsası oldu" ifadesini kullandı. Sağman sözlerini şöyle sürdürdü; "Borsa bizim bildiğimiz borsa değil. Değerlemesine, beklentilerine bakarsın öyle değil, yükselişteki sebepler çok farklı artık. Neredeyse bütün para borsaya yönlendiriliyor. "

Borsada yabancı olmadığını, aslında yabancının olmamasının da büyük dalgalanmalar olmaması açısından olumlu olduğunu ifade eden Sağman, "Biz bizeyiz, kurumsal fonlar geliyor, bireyseller döviz bozdurup borsaya giriyor, KKM'den dönenler borsaya giriyor" dedi.

Borsanın bir süre daha yükselmeye devam edeceğini kaydeden Sağman, teknik olarak hedefin 6500 olduğunu kaydetti. Bilanço sezonunun başlaması nedeniyle de borsanın yükseleceğini dile getiren Sağman, bilanço sezonundan sonra ve seçimden önce satış dalgası olabileceğini kaydetti.

Döviz piyasasında dolar/TL'de yükseliş olmadığının doğru olmadığını kaydeden Sağman, "Dolar yükseliyor. Euro değer kazandı. Dolar hiç oynamadı. Aslında düşmesi lazımdı, teknik olarak yükseliyor. TL'de değer kaybı bekliyorum. İhracatçılar da ciddi bir sıkıntıya girecekler. Bir şok beklemiyorum muhtemelen seçime kara kurlar kontrol altında kalacak. Kurda baskı olacak ama bir şokun olmasının engelleneceğini düşünüyorum" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön