10 / 05 / 2024

Binası az hasarlı vatandaşa çok önemli uyarı! Sigortacılar üzerine basa basa ikaz etti!

Binası az hasarlı vatandaşa çok önemli uyarı! Sigortacılar üzerine basa basa ikaz etti!

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntıların sürdüğüne ve yeni depremlerin meydana geldiğine dikkat çeken sigortacılar, az hasarlı konutların sahiplerine, “Tespit için acele etmeyin” uyarısı yaptı.



“KREDİLERDE SİGORTA DA VAR"

Bölgede, bankalardan konut, iş yeri, tüketici ve araç kredisi kullanmış olan vatandaşları da uyaran Yücel, bankaların kredi kullandırırken "dosya masrafı" adı altında alınan bedelin içinde mutlaka sigorta poliçesi de bulunduğunu hatırlattı.

Binası az hasarlı vatandaşa çok önemli uyarı! Sigortacılar üzerine basa basa ikaz etti!

Kullanılan kredi türüyle ilişkili hayat, konut, DASK, ferdi kaza, araç kasko ve trafik gibi sigortalarının bankanın zorunlu olarak ya kendisinin ya da başka bir aracıya bunu yaptırdığını ifade eden Yücel, bahse konu poliçelerin aslı ya da aslı yerine geçen örneği olmadan kredinin onaylanmadığını vurguladı.

Kredi kullananların haklarını bilmesinin çok önemli olduğunu belirten Yücel, asıl önemli olanın, vatandaşların bu poliçeleri bankalardan zamanında temin edebilmesi olduğunu vurguladı. Yücel “2022 senesinde bankaların yaptığı ancak sigortalı vatandaşların haberlerinin olmadığı 60-70 bin poliçe olduğu duyumunu aldık" şeklinde konuştu.

“BANKALAR ETİK DAVRANMIYOR!”

Poliçelerin e-Devlet üzerinden de kontrol edebileceğini hatırlatan Yücel, "Eğer kredi sahibi yaşıyor ise e-Devlet Kapısı'ndan 'Poliçelerim' bölümünden bulunabilmekte. Şayet şahıs hayatını kaybetmişse, e-Devlet otomatik olarak silindiği için yasal varislerden bir kişi Sigorta Bilgi Merkezine başvuru yapabilir. Söz konusu poliçeler acenteler vasıtasıyla düzenlenmiş ise genelde sorun yaşanmaz fakat bankalar tarafından düzenlenmişse poliçeye ulaşmak güçleşmekte. Zira bankalar bu konuda etik davranmıyor. Bunun duyumlarını pandemi döneminde aldık” ifadelerini kullandı.


Geri Dön