09 / 05 / 2024

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.379,29 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.



Peki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, Mayıs 2023'te cari işlemler hesabı ne kadar açık verdi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, 2023 Mayıs'ta cari işlemler hesabı 7 milyar 933 milyon dolar açık verdi.

Yine paylaşılan detaylara göre, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta dün yapılan görüşmede önemli bazı kararlar alınırken, Türkiye, İsveç ve NATO'nun üçlü görüşmesi sonrası gerçekleştirilen açıklamada, Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk edeceği, İsveç'in de Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin canlandırılması konusundaki çabaları destekleyeceği kaydedildi.

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de enflasyon baskısının yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izlendiğini dile getirerek Vilnius'ta yapılan anlaşmanın Türk varlıklarını olumlu etkilemesinin beklendiğini bildirdi.

Ayrıca açıklamalarında ABD'de enflasyon ve resesyon ikileminin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü kaydeden analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın Banka'nın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörülerin günden güne güç kazandığını da belirtti.

Analistler yaptıkları açıklamada teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.400 ve 6.600 seviyelerinin direnç, 6.200 ve 6.100 puanın destek konumunda olduğunu da belirtti.

Borsa tüm zamanların en yükseğini gördü!

Nejat Özonay, Borsa İstanbul ve Tukaş hissesi hakkında uyardı!

Borsa İstanbul'da yeni rekor: 6.290,34 puanla tüm zamanların en yükseğine ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön