30 / 04 / 2024

Bitcoin boğa piyasasına mı giriyor?

Bitcoin boğa piyasasına mı giriyor?

Son günlerde sert düşüşlerin meydana geldiği Bitcoin'de boğa piyasası endişesi yaşanıyor. 



Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faizlerin daha erken ve daha hızlı artırılabileceği işaretleri vermesinin borçlanma kağıdı getirilerini yükseltmesi kripto para fiyatlarını da etkiledi. Mynet'te yer alan habere göre; piyasa değeri konusunda en geniş hacimli kripto para olan Bitcoin (BTC) fiyatı 42 bin 503 dolar seviyesine kadar meydana gelen sert düşüş sonrasında şu sıralarda 43 bin 32 dolar ile dünün yüzde 7,2 altında işlem görüyor.

Analistler, kripto para fiyatlarında son zamanlarda görülen dalgalanmanın, gelen olarak finansal piyasalarda artan oynaklığın bir yansıması olduğunu, enflasyonda yükseliş karşısında merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırmaya yönelmelerinin likiditeyi düşereceği endişesinin kripto paralara da yansıdığını belirtiyor. 

Bitcoin boğa piyasasına mı giriyor?

Analistler BTC fiyatının 48 bin 500 doların üzerinde kalamadığı için böyle bir geri çekilmenin yeniden olmamasını beklediklerini söyledi. Ayrıca 60 bin dolarlı seviyelerden yüklü kar satışı gerçekleştiren büyük yatırımcıların daha düşük fiyattan yeniden Bitcoin’e dönmek istediklerini dile getiren analistler baskılanan fiyatın en büyük sebebini ise bu olarak gördüklerini dile getirdi. 

2021 senesindeki artışı 2022 senesine taşıyıp taşıyamayacağı merak konusu olan ve ayı piyasası beklentileri oluşan Bitcoin'e yönelik açıklama yapan Fairlead Strategies LLC Kurucu Ortağı Katie Stockton, tüm teknik verilerin yeni bir boğa piyasasını desteklediğini belirtti. Bitcoin'in kaderini 2022 senesinde FED tarafından atılacak olan adımlar belirleyecek.

BITCOIN İÇİN 2022 AYI SEZONU MU, BOĞA SEZONU MU OLACAK?

Başarılı tahminler ile ön planda olan Fairlead Strategies LLC Kurucu Ortağı Katie Stockton tarafından yapılan analizde uzun vadeli trendler için takip ettiğimiz göstergelerin tümünün Bitcoin için yükselişe işaret ettiğini belirterek uzun vadede yükseliş trendinin kendisini korumasını beklediğini söyledi. Yaşanan yükselişin yukarı yönlü sert kırılmaların 90 bin doları bulabilecek seviyelerdeki sıçramalara sebep olabileceğini söyleyen Stockton kısa vadede bir düzeltme hareketi de yaşanabileceğini dile getirdi.

Bitcoin boğa piyasasına mı giriyor?

ETHEREUM'UN DEFİ PAZARINDAKİ PAYININ DAHA DA AZALMASI RİSKİ VAR

Ethereum fiyatı yüzde 9,2, Solana yüzde 11,27, XRP yüzde 8,48 ve Cardano yüzde 8,13 değer kaybetti. Merkeziyetsiz finansın (DeFi) önde gelen uygulamalarının tokenleri Uniswap ve Aave de değer kaybedenler arasında yer aldı. 

Diğer yandan JPMorgan Chase analistleri, Ehereum'un merkeziyetsiz finans (DeFi)alanındaki hakimiyetinin giderek daha fazla rakibinin bu alana girmeleri ile daha da aşınma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. JPMorgan, çok büyük veri tabanlarının daha küçük ve daha kolay yönetilebilir bölümlere ayrılması süreci olan Sharding'in nihai aşamasına 2023 yılına ulaşana kadar Ethereum'un DeFi pazarındaki yüzde 70 payının düşeceğini dile getirdi.

Kripto paralarda değer kaybı hızlandı!

Kripto paraya devlet garantisi geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön