05 / 05 / 2024

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ediyor! Aralık 2020'den bu yana bir ilk yaşandı

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ediyor! Aralık 2020'den bu yana bir ilk yaşandı

Yüksek enflasyon, ABD'nin faiz oranlarındaki artışlar ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçması Bitcoin fiyatını düşürmeye devam ediyor. Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana geçen süreçte ilk kez 20 bin doların altını gördü. Ethereum da düşüşden nasibini aldı.



Avrupa'da artan enflasyon endişesi henüz resesyon korkusunu ABD'de olduğu kadar tetiklemese de, fiyatlamalar Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarında beklediği alana sahip olamayacağına işaret etmeye başladı.

Buna göre, para piyasalarında ekim itibarıyla 125 baz puan faiz artışının olacağı öngörülürken, bu durumda ECB'nin en az 2 kez 50 baz puan faiz artıracağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Bitcoin piyasasındaki birçok büyük yatırımcının işlemleri kayıt altına alan blok zincirleri araştırarak özellikle yüksek kaldıraçla oynayan diğer yatırımcılar hakkında bilgi edinmeye çalıştığını tespit edildi.

Büyük kripto para yatırımcılarının, insanların birbirinden aracı kurumlar olmadan borç aldıkları De-Fi sistemlerinde oldukça yaygın olan likidasyona (varlıklarının değerini sıfıra indirme) zorlayarak “likidasyon bonusu” elde ettikleri belirtiliyor.

Nansen blok zincir analitik firmasına göre benzer stratejilerden biri olan köpek balığı yatırımcıların merkeziyetsiz Borsalar ve merkezi borsalar arasındaki farkla fiyat arbitrajı üzerinden para kazanması TerraUSD sabitkoinin çökmesine neden olmuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön