06 / 05 / 2024

Borsa günü düşüşle kapattı. 26 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu? Borsada direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa günü düşüşle kapattı. 26 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu? Borsada direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,26 değer kaybıyla 5 bin 231 puandan tamamladı. Yurt içi piyasalardaki olumsuz havaya rağmen yurt dışı borsalar gelen olumlu ekonomik veriler ile olumlu seyrediyor.



ABD, BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ

Borsa günü düşüşle kapattı. 26 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu? Borsada direnç ve destek noktaları nedir?

ABD ekonomisi, açıklanan verilere göre, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 2,9 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, ülkede gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) 2022'nin 4'üncü çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 2,9 artış gösterdi. Resesyon endişelerine rağmen beklenenden fazla büyüme performansı sergileyen ABD ekonomisinin, söz konusu dönemde yüzde 2,6 büyüyeceği tahmin ediliyordu. Ayrıca, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı da 21 Ocak ile biten haftada 186 bine düşerek Nisan 2022'den bu yana en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Uzmanlar, beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme verisi ile iş gücü piyasasının direncini koruduğunu gösteren verilerin resesyon endişelerini hafiflettiğini savundu.

NEW YORK BORSASI POZİTİF AÇILDI

ABD ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyümesi ise pay piyasalarını olumlu yönde etkiledi. Açılışta New York borsasında Dow Jones endeksi, yüzde 0,08 artışla 33.771,66 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,49 artışla 4.036,08 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,28 primle 11.458,41 puana kadar yükseldi.

Diğer yandan; geçen yılın dördüncü çeyrek bilanço açıklamaları da devam ediyor. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla söz konusu dönemde elde ettiği 24,3 milyar dolarlık gelirle piyasa beklentilerini geride bırakmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön