09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek! 

Borsa İstanbul'da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek! 

Borsa İstanbul'da olağan dışı hareketlerden sonra dün olağanüstü zirve toplanırken Bloomberg'e konuşan bir yetkili, inceleme başlatıldığına, piyasa bozucu hareketlerin olduğuna dikkat çekti. Yetkili ayrıca sistemik risk olmasa da bazı patronların zarara uğrayacağını da vurguladı. İşte ayrıntılar...



Sözcü'nün aktardığına göre; yetkili son borsa hareketine ilişkin öncelikle likiditede çözüm bekleneceğine ve  gerekirse en az müdahaleyle önlem alınacağına dikkat çekti. 

Yetkili aracı kurumlara ilişkin şu anda sistemik bir risk bulunmadığının fakat bazı patronların zarar edeceğinin altını çizdi.

Borsa İstanbul da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek!  

Tahta kapatmanın son tercih olduğuna da dikkat çeken yetkili likiditedeki gelişmelerin izleneceğini dile getirdi. 

Son yaşanan piyasa hareketlerine yönelik bir sene geriye dönük incelemelerin başlatıldığı bilgisini de paylaşayan yetkili isim, piyasa bozucu işlemlerin olduğuna vurgu yaparak; bunlara karşı sonuna kadar gidileceğine dikkat çekti. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 5,26 değer kaybıyla tamamlarken; bankacılık endeksinde düşüş yüzde 9,32 kaydedilmişti. Günlük düşüşün yüzde 5’e ulaşması sebebiyle akşam saatlerinde borsada endeks bazlı devre kesici çalıştırılmıştı. 

Borsa İstanbul da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek! 

5 Temmuz-13 Eylül tarihleri arasında yaklaşık yüzde 170 oranında olağanüstü artış gerçekleşen bankacılık endeksi, son 5 günde yaşadığı yüzde 35'lik değer kaybıyla gündem oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün de günü yüzde 0,67 yükselişle 3.221,08 puandan açtı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 21,54 puan ve yüzde 0,67 değerlenerek 3.221,08 puan oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,95 ve holding endeksi yüzde 0,81 yükseldi. Borsa İstanbul'da dün bankacılık sektöründe derinleşen satışların genele yayılması ile endekse bağlı devre kesici sistemi çalışırken, BIST 100 endeksi yüzde 5,26 değer kaybederek, 3.199,54 puandan kapandı. 

Dolarda tarihi gün! Analistler evden heyecanla çıkmadan önce bir rakam verdi, bu rakam öyle bir rakam değil

Maaşlarda Eylül depremi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç lira oldu?

Motorine indirim geldi! Yeni fiyatlar açıklandı! Opet, Shell, Total, BP, PO 20 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön