14 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor! Günün ilk yarısında 6.207,85 puanı gördü!

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor! Günün ilk yarısında 6.207,85 puanı gördü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.207,85 puana ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...



Analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon endişeleriyle negatif seyrin devam ettiğine dikkat çekerek, yurt içi pay piyasalarının pozitif ayrıştığının da altını çizdi. 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyallerin fiyatlamaları zorlaştırdığına vurgu yapan analistler, bazı Fed yetkililerinin Haziran ayı toplantısında politika faizinin 25 baz puan artırılmasından yana olduğunun anlaşıldığı da belirtildi. 

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de ADP özel sektör istihdamı başta olacak şekilde yoğun veri gündeminin izleneceğini söyledi. 

Ayrıca, analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.200 ve 6.300 seviyelerinin direnç, 6.000 ve 5.900 puanın destek konumunda bulunduğunu vurguladı. 

Borsa İstanbul da rekor üstüne rekor! Günün ilk yarısında 6.207,85 puanı gördü!

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor! Günün ilk yarısında 6.207,85 puanı gördü! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön