18 / 07 / 2024

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!

Borsa yatırımcıları borsanın yeni haftaya nasıl başladığını merak ediyor. Peki, borsa güne nasıl başladı? İşte detaylar...




Öte yandan Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftayı karışık bir seyirle açarken, bu hafta dikkatler ABD'de açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine odaklandı. Dünya genelinde ekonomik aktivite ile ilgili kaygılar gün geçtikçe güçlenirken, ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan verilerden alınan karışık sinyaller fiyatlamaları zorlaştırmayı sürdürüyor. Cuma günü açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam, haziranda 209 bin yükselişle beklentilerden düşük kalırken, ülke ekonomisinin resesyona girebileceği endişesi risk iştahına olumsuz yansıdı. 

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 

BİM'de 10 adet kase 9 TL'ye, 6 adet kapaklı aşure kabı 13 TL'ye, aşurelik buğday 14 TL'ye düştü!

İşsizlik yüzde 10'un altına düştü! Mayıs'ta istihdam 63 bin kişi arttı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön