03 / 05 / 2024

Borsada bu kez rekor değil düşüş yaşandı, en fazla hangi sektör kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Borsada bu kez rekor değil düşüş yaşandı, en fazla hangi sektör kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Borsa İstanbul, 2023 senesinin ikinci işlem gününü düşüşle tamamladı. Peki bugün Borsa İstanbul BIST100’de işlem gören sektörel hisseler içinde en fazla hangisi kazandırıp, hangisi kaybettirdi? İşte gelişmeler…



Piyasalarda yarın veri gündeminde yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de ISM imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) Avro Bölgesinde ve Almanya'da hizmet sektörü PMI verilerinin öne çıkacağını dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.700 ve 5.750 seviyelerinin direnç, 5.550 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Bugünkü açılışta endeks güne yüzde 0,64 artışla 5.697,61 puan ile rekor seviyeden başlamış, önceki kapanışa göre 36,51 puan ve yüzde 0,64 değer kazanarak 5.697,61 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Endeks, dün yükseliş eğiliminde hareket etmesinin ardından kapanış rekorunu yüzde 2,76 geliştirerek 5.661,10 puana taşımıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön