11 / 05 / 2024

Boşanmayı düşünenler dikkat! Ödenen para faiziyle geri alınacak!

Boşanmayı düşünenler dikkat! Ödenen para faiziyle geri alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hileli boşanan çiftleri takibe aldı. Boşandığı eşiyle yaşamaya devam ettiği tespit edilen kişilere ağır yaptırımlar uygulanarak maaşı kesilecek, ödenen para faiziyle birlikte geri alınacaktır.



YARGITAY KARARI

Şikayet üzerine evlere gelen SGK denetmenleri hileli boşanmaları yerinde tespit ederek maaşları kesiyor. Yargıtay Genel Kurulu da SGK'nın denetçi raporu ile yetim ve dul maaşlarında kesinti yapabileceğine hükmetti. Kararda, ikamet adresinin "fiili birlikte yaşama"nın belirlenmesinde önemli bir belirleyici olduğu vurgulandı. Peki yeniden evlenilmesi halinde dul aylığı kesilir mı? Tüm merak edilenler...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön