11 / 05 / 2024

Boşanmayı düşünenler dikkat! Ödenen para faiziyle geri alınacak!

Boşanmayı düşünenler dikkat! Ödenen para faiziyle geri alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hileli boşanan çiftleri takibe aldı. Boşandığı eşiyle yaşamaya devam ettiği tespit edilen kişilere ağır yaptırımlar uygulanarak maaşı kesilecek, ödenen para faiziyle birlikte geri alınacaktır.



YAŞ FARKI DUL AYLIĞINI ETKİLER

SSK, Bağ-Kur sigortalılarında yaş farkı dul aylığını etkilemez. Emekli Sandığı'na göre, karı veya koca, eşlerinden 30 yaş veya daha büyük ise, vefat halinde, eşe yarım aylık maaş ödenir. Ancak evlilik akdi en az 10 yıl önce yapılmışsa ve çocuk varsa indirim yapılmaz. Aynı hüküm emekli olduktan sonra evlenenler için de geçerlidir. Yaş farkının 30 yıldan fazla olması, evliliğin 10 yıldan az sürmesi ve çocuk olmaması durumunda yarı dul aylığı bağlanır.

 

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Boşanmada gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılır?

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 

Dolarda kritik seviye! İşte bugünkü dolar kuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön