05 / 05 / 2024

Brent petrol 100 dolarda zorlanıyor! Brent petrolde yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Brent petrol 100 dolarda zorlanıyor! Brent petrolde yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle mart ayından bu yana en düşük seviyesine dün ulaşan brent petrol, bugün yukarı yönlü hareket etmeye başladı. İşte detaylar...



Bugün Brent petrolün yukarı yönlü hareket etmesinde ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif bir faiz artışına gitmeyeceğine dönük beklentiler etkili oldu. Para piyasaları, FED’in temmuz toplantısı için 100 baz puanlık faiz artışını fiyatlarken FED yetkililerinin dün yaptığı açıklamalar 75 baz puanlık faiz artırım ihtimalini öne çıkardı.

FED Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyon raporunun beklediklerinden verilerden kötü geldiğini, bunun "büyük bir hayal kırıklığı" olduğunu kaydetti. Haziran ayı enflasyon raporuna aceleyle tepki vermek istemediklerini söyleyen Waller, temmuz ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artışından yana olduklarını ifade etti.

St. Louis FED Başkanı James Bullard ise kendisinin 75 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu ve şimdilik daha büyük bir faiz artışını desteklemediğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön