07 / 07 / 2024

Bu haber EYT’lilere ikinci bayramı yaşatacak! Kamu bankalarından EYT kredisi mi geliyor?

Bu haber EYT’lilere ikinci bayramı yaşatacak! Kamu bankalarından EYT kredisi mi geliyor?

EYT düzenlemesi ile sevinçten havalara uçanlar,  bağlı bulundukları sigorta şubelerine gidip eksik primleri olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradı. Eksik primlerini borçlanarak ödemek isteyen ancak elinde parası olmayanlar için müjdeli haber geldi.



YAŞ ŞARTI KALKTI AMA PRİM BORÇLANMASI YAPMAK GEREKLİ

EYT Kanunundan yararlanarak emekli olacak yaklaşık 2,5 milyonu aşkın vatandaş bulunuyor.  Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 yılından önce olanlara EYT ile yaş sınırı olmaksızın emeklilik hakkı tanınırken, eksik prim günü olan askerlik ve doğum borçlanması  ile prim eksiğini tamamlayabiliyor.

PRİM BORÇLANMASI YAPMAK İSTEYEN UYGUN KREDİ ARAYIŞINDA

Bu şekilde borçlanmaya sigortalılık durumu uygun olan binlerce vatandaş, prim eksiğini tamamlamak amaçlı borçlanma yapabilmek için sigorta kurumlarına dilekçelerini vermeye koştu.  Ancak yapacakları SGK borçlanması için toplu parası olmayanlar ise çareler arıyor.  

Bu haber EYT’lilere ikinci bayramı yaşatacak! Kamu bankalarından EYT kredisi mi geliyor?

EYT nedeniyle bankalara giderek kredi çekmek isteyenlerin sayısında patlama yaşanırken, kamu bankalarının devreye girerek düşük faizli ve taksitli kredi paketleri sunabilecekleri gündeme geldi.  Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, TV100 kanalında yaptığı değerlendirmede, staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerine de değindi.

KAMU BANKALARI ÇÖZÜMÜ

Erdursun, sigorta girişlerinin tüm iş kollarını kapsamaması nedeniyle gerekirse borçlanma yoluyla emekli olmalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Eksik primleri en önemli tamamlama yolunun borçlanma olduğunu belirten Erdursun, “ EYT’den emekli olmak için  pek çok kişi müracat yaptı ama ceplerinde para olmayanlar var. Kuruma prim borçlanması yapan vatandaşlara da kamu bankaları aracılığıyla kredi verilmesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

 Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!


Geri Dön