10 / 05 / 2024

Bu haberi okuyanlar elektrik faturalarından 100 lira tasarruf ediyor! Canınız daha fazla yanmasın!

Bu haberi okuyanlar elektrik faturalarından 100 lira tasarruf ediyor! Canınız daha fazla yanmasın!

Elektrik faturalarının daha düşük gelmesi amacıyla insanlar farklı tasarruf yöntemleri aramaya başladı. Uzmanlar, özellikle kullanılmadığı zaman bile prizde bırakılan şarj aletlerinin elektriği tüketmeye devam ettiğine dikkat çekiyor. Üstelik bu adaptörlerin elektrik faturasına ek maliyeti inanılmaz



"MUTLAKA PRİZDEN ÇEKİN"

Uzmanlara göre, cep telefonlarının şarj aletlerinin işi bitince mutlaka prizden çekilmesi gerekiyor.
Prizdeki şarj cihazlarıyla ilgili patlama tehlikesinin yanında fazla gelen elektrik faturasına da dikkat çekildi. Bilindiği gibi, şarj cihazları, milyonlarca cep telefonu sahibinin vazgeçilmezlerinden bir tanesi. Neredeyse her vatandaşın evinde saatlerce prizde kalan bir şarj adaptörü var. Vatandaşlar sabahları uyandıkları zaman ilk olarak cep telefonlarını şarjdan çıkarıyorlar ama şarj adaptörü prizde takılı halde duruyor.

Bu haberi okuyanlar elektrik faturalarından 100 lira tasarruf ediyor! Canınız daha fazla yanmasın!

“MALİYETİ YAKLAŞIK 100 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİYOR”

Konuyla ilgili bilgi veren teknoloji editörü Furkan Karaca “Prizde adaptör bıraktığınızda kendi içinde elektrik tüketimi yapabiliyor. Ancak sürekli elektrik tüketimi yapmıyor. Aralıklı olarak kendi içinde bir tüketim gerçekleştirebiliyor. Televizyon örneğinden gidelim. 24 saatten fazla prizde durduğunu düşünelim. 19 saat boyunca sadece kapalı stand by modunda duruyor, 5 saat de açık kaldığını farz edelim. Açık kalsın diye, televizyonu örneğin 5 saat boyunca açık bırakırsak da burada maliyeti bize tahmini olarak 100 liralara kadar çıkabiliyor.” şeklinde konuştu.

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ile PTT'den...


Geri Dön