06 / 05 / 2024

Bu hisseler yatırımcısını üzmüyor!

Bu hisseler yatırımcısını üzmüyor!

Son dönemlerde borsaya ilginin artması sosyal medya ortamında hisse paylaşımlarının da payını artırmış durumda görünüyor. Peki, son 1 yıl içinde sosyal medyada en fazla hangi hisseler konuşuldu? Yatırım yapanlar nelere dikkat etmeli? İşte haberimizde..



FİYAT ARTIŞI VE TEMETTÜ ETKİSİ

Ereğli Demir Çelik, Hektaş, Türk Hava Yolları, Aselsan, Şişecam, Garanti Bankası ve Halkbank bu 2022 yılında sosyal medyada en fazla içerik oluşturulup konuşulan diğer hisseler olarak açıklandı. Hisselerin ortak özellikleri ise hisse senedi performansının yatırımcısını memnun etmesi ve büyük bölümünün düzenli temettü dağıtması oldu. Yıl içerisinde gerçekleşen hisselerdeki aşağı ve yukarı yönlü hareketler şirketlere yönelik paylaşım sayılarını artırabilmekte.

BİST 100’de kritik seviyeler

BİST 100 Endeksi haftalık grafiğinde geçen haftalarda 18 Temmuz 2022 tarihi haftasında başlatmış olduğu yükseliş trend çizgisini retest etti. Buna göre önceki haftalarda bu trend çizgisinin altına sarkmıştı. Endeksin yeniden bu trend çizgisinin üzerine çıkması olabilecek yukarı hareketlerin yeniden oluşması için teknik anlamda zemin hazırlayabildiği düşünülüyor. Buna göre bu hafta için 3 bin 701 puan seviyesinin aşılması gerekmekte. Buna yönelik denemelerin başarısız olması ihtimaline bakıldığında ise endekste bir güç kaybı beraberinde gelebilir. Olası bir senaryoda ise aşağı yönlü riskler artacağından tekrar 2 bin 900-3 bin 60 puan bandına doğru geri çekilme riskini göz ardı etmemek gerekmekte. 

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu? ÖTV indiriminde son durum.. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön