19 / 05 / 2024

Bu iddia tiryakileri çok üzecek! Çay keyif olmaktan çıkabilir!..Rekor zam gelebilir

Bu iddia tiryakileri çok üzecek! Çay keyif olmaktan çıkabilir!..Rekor zam gelebilir

Ülkemizde yaşanan zamlı günler ''Çay'' fiyatı ile devam ediyor. Kahvaltılarımızın ve akşam keyiflerinin vazgeçilmezi olan çaya zam yapılacağının konuşulması bile vatandaşı rahatsız etti. Temel gereksinim ürünleri içerisinde yer alan çaya yüzde 100 zam geleceği iddia edildi.



Paketleme: Son olarak, kurutulmuş ve kırılmış yapraklar paketlenir ve tüketiciye sunulmak üzere hazır hale getirilir.

Türkiye'de yaşanan enflasyonun her geçen gün daha da yükselmesiyle temel gıdada kullanılan ürünlere  yapılan zamlar gündemden düşmüyor. Soğan ve patatesin arkasınan bu sefer de çay ücretlerine büyük zam yapılacağı ifade ediliyor.

Dünya tüketim sıralamasında ilk sıralarda yer aldığımız ve kültürümüzle özdeşleşen, kahvaltıların vazgeçilmezi siyah çaya yüzde yüz zam yapılacağı iddia ediliyor.


YÜZDE YÜZ ZAMLANACAK
Ekonomist Turhan Bozkurt sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla çay ücretlerine yüzde 100 seviyesinde zam uygulanacağını iddia etti.

ÇAY FİYATLARI ŞU ANDA NE KADAR?
Zam haberini alan vatandaş ise daha sonra iki kat para vermemek için stok yapmak üzere çay ücretlerini araştırmaya başladı. Marketlere ve markalara göre değişen ücretlerde bulunabilen çay ücretlerini sizler için araştırdık.

Ucuzluk marketlerinden A101'de 1 kg Çaykur kamelya çay fiyatı 75.45 TL'den vatandaşın evine giriyor. Ofçay Tiryakisine 1000 Gr fiyatı 73 TL iken Çaykur Tirebolu 42 No'lu 500 Gr çay fiyatı 44,95 TL, Çaykur Tiryaki Çayın fiyatı 1000 Gr 75 TL, Çaykur Filiz Çayının fiyatı 1000 Gr 84,95 TL,

Bu iddia tiryakileri çok üzecek! Çay keyif olmaktan çıkabilir!..Rekor zam gelebilir

Lipton Doğu Karadeniz 1000 Gr Çay ise 81,50 TL'den raflardaki yerini aldı. Lipton Demlik Poşet Çay Keyif 48'li çay fiyatı ise 39.50 TL'den satışa sunuluyor.

Migros'a baktığımızda ise Çaykur Tiryaki Çayı 1000 Gr 76 TL'ye satılıyor. 1 kilo Doğuş Karadeniz çayı ise 74.50 TL. Çaykur Rize Turist 1 kilo ücretinin ise 77 TL olduğu görülüyor.

Yüzbinlerce Kişi bu haberi merakla bekliyor! Pazarlık devam ediyor

Sigortalı olanlara muhteşem bir müjde daha! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

Denizbank'tan Mükemmel atak! Böyle bir kredi daha önce verilmedi


Geri Dön