20 / 05 / 2024

Çalışmayan anneler için devletten 3.700 TL destek ödemesi yapılacak!

Çalışmayan anneler için devletten 3.700 TL destek ödemesi yapılacak!

Geçtiğimiz yılın başından itibaren başlatılan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemeleri, halen devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu destek ödemelerine bir yenisi daha eklenmiş durumda. Ayrıntılar şöyle...



MAYIS AYI GERÇEKTE DE ANNELERİN GÜNÜ OLACAK. BAŞVURUDA BULUNAN ANNELERE 3.700 TL ÖDEME YAPILACAK. İŞTE DETAYLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmayan kadınlara yönelik yeni bir hibe duyurdu. Bu destek ödemesi, ev hanımlarının yüzünü güldürecek, 3700 TL tutarında olacak. Ancak, maddi yardım almak isteyenlerin belli başvuru şartlarını karşılamaları gerekiyor. Ev hanımlarına özel olarak yapılan bu destek ödemesi için başvuru koşulları netleşti mi? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

ÇALIŞMAYAN KADINLARA ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri, birçok ailenin ihtiyaçlarını karşılamada büyük rol oynuyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ödemeler kapsamında yeni detaylar da açıklandı. Özellikle çalışmayan kadınların yaşamlarını kolaylaştırmak adına farklı kalemlerde ödemeler yapılıyor.

Bakanlık, maddi desteği olmayan ve eşi vefat etmiş olan çalışmayan annelere refah ve destek sağlamak amacıyla ödemeler yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan ödemeler, başvuru koşullarını sağlayan annelere aylık 2.059 TL ile 3.708 TL arasında değişen tutarlarda yapılacak. Bu ödemeler sayesinde, annelerin yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak hedefleniyor.

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi annelere 2.059 TL ile 3.708 TL arasında destek sağlanacak. Başvuru koşullarının yerine getirilmesi gerektiği belirtilen duyuruda, maddi gücü olmayan ve işsiz olan kadınların başvurularının kabul edileceği ifade edildi. Başvuru yapmak isteyenlerin sağlamaları gereken koşullar ise şöyledir:

T.C. vatandaşı olmak,
Mavi kart sahibi olmamak,
En az 18 yaşında olmak,
Türkiye'de ikamet etmek.
Yardımdan yararlanmak isteyenler arasında kira ödeyenler, ihtiyaç sahibi olanlar, evde okuyan çocukları olanlar, önceden sağlık sorunları yaşayanlar, aile fertleri engelli veya yaşlı olanlar da bulunmaktadır.

Evde bakım maaşı alanlara yeni destek uygulaması: Ek 1500 TL daha dağıtılacak!
Deprem bölgesindeki seçmenlerin demokratik sürece katılımı için 'Askıda Bilet' kampanyası Başlatıldı!
Türk Hava Yolları'ndan müjde! Yüzde 50 indirimli bilet kampanyası başladı!

Geri Dön