05 / 05 / 2024

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Kirada oturan vatandaşların oranı her geçen gün artarken insanların bütçelerinden en büyük payı barınmaya ayırdıklarını vurgulayan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutun, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.



Yatırımcı için uzun vadeli ve sürdürülebilir bir model üretilmeli

Yatırımın 25-30 yılda geri dönmesinin kurumsal yatırımcı için alternatif yatırım olanakları nedeniyle cazip olmadığını söyleyen Yazıcı, kurumsal yatırımcılar açısından bu sürenin  azaltılması için ; özel teşvikler verilmesi, vergi indirimi oranları sağlanması yüksek KDV iadesi  imkanları gibi farklı yöntemler geliştirilerek yeni kaynaklar sağlayacak şekilde özendirilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Açıklamasında bu tür gelişimlerin ancak devlet desteği ile modellenip  yapılabileceğini kaydeden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Aksi halde bu alanda yatırımcı bulmak mümkün olamayacaktır ve konut sorununa kurumsal çözümler de üretilemeyecektir. Özetle kurumsal kira getirili varlık oluşturmak isteyen yatırımcılar için uzun vadeli, sürdürülebilir bir model üretilmesi için ortak akıl oluşturmalı ve gerekli düzenlemeleri acilen yapmalıyız.” dedi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!


Geri Dön