05 / 05 / 2024

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.



Önümüzdeki yıl Çin'de düşük büyüme ile birlikte parasal ve mali gevşemenin düşük etkisi nedeniyle iflasların yüzde 15 artması bekleniyor. ABD'de parasal ve finansal şartların sıkılaşmasının bir sonucu olarak yüzde 38'lik bir artış öngörüldü. Rapora göre bu da yılda 20 binden fazla iflas vakası anlamına geliyor.

Geçici desteklerin aşamalı olarak geri çekilmesi gelişmekte olan ülkeleri zorlayacak gibi görünüyor. Gelişmekte olan ekonomiler için iflaslarda artışın çoktan başladığı ifade edilen raporda, koronavirüs ile ilgili geçici destek tedbirlerinin kademeli şekilde sona ermesine bağlı olarak iflasların artmasının beklendiği ifade edildi. Rapora göre Orta ve Doğu Avrupa'daki yükseliş eğilimi, Ağustos ayından itibaren iflaslarda yüzde 69 artış gösteren Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Romanya ve Baltık bölgesindeki artışlardan kaynaklandı.

Bununla birlikte rapora göre Türkiye, Polonya, Çekya, Romanya ve Bulgaristan’da 2019 yılındaki seviyelerin çok üzerinde iflas yaşandığı belirtilirken iflaslarda Orta ve Doğu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da 2023 yılında rekor seviyelere ulaşılacağı öngörülüyor.

2023’te yüzde 123 zam gelecekti! Düğmeye basıldı! Trafik cezalarına indirim geliyor!

SGK personel alacak! İşte başvuru şartları ve başvuru tarihleri…

Bütün çalışanlar 1000 liralık doğal gaz yardımı alabilecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön