10 / 05 / 2024

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.



Sektörün ihracat bağlantılarının da bu üretim sürecini etkilemeyeceğine değinen Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, "İhracat bağlantılarımız gerekirse de etkilensin. Gerekirse durdururuz. Kapasitemiz çok yüksek ama iç talep şu anda birinci önceliğimiz." diyerek Türk çelik sektörünün Türkiye'nin ihtiyacı olan tüm inşaat demirlerini karşılayacak güçte olduğunu söyledi. Makul fiyatlarla deprem bölgesindeki inşaat ihtiyaçlarını tümüyle karşılayacak imkana sahip olduğunu söyleyen Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan birinci önceliğin deprem bölgesine verileceğini belirtti.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Veysel Yayan, depremden sonra inşaat çeliği fiyatlarında artış yaşandığı iddialarına da yanıt verdi. Yayan açıklamasında İskenderun Demir-Çelik'in durması bahane edilerek, İskenderun'la ilgili olmayan konuları oraya yüklemeye çalıştıklarını belirterek, orasının yassı demir ürettiğini, inşaat demiri üretmediğini söylerek, "Gerekçesi olmayan hiçbir fiyat artışı olmuyor." dedi.


"Enkazdan çıkan demirler geri dönüştürülür"
Depremde yıkılan binaların enkazından çıkarılacak olan demirin geri dönüşüm sürecine ilişkin de bazı açıklamalar yapan Yayan, enkazdan çıkan demir ürünlerinin entegre tesislerde geri dönüştürülebileceğini ve eritildikten sonra cevherden üretilen demirle aynı görevi göreceğini söyledi. Enkaz demirlerini hurdacıların toplayıp, sonra da piyasaya çıkıp sattıklarını söyleyen Veysel Yayan, nakliyesi en yakın kuruluşlara sattıklarını söyledi. Veysel Yayan açıklamasında, ihtiyacı olan kuruluşların da alıp geri dönüşümünü sağlamış olacağını kaydederek, o demirin israf olmayacağını hurda demirin tonunun 450 dolar olduğunu ve kimsenin onu israf etmeyeceğini belirtti.

Depremden etkilenen 11 ildeki natamam binalarda hasarların gizlenmesine geçit verilmeyecek!

Maraş-Hatay depremleri konut piyasasını da sarstı! Yeni kiralar yüzde 173.5 arttı!

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!


Geri Dön