29 / 05 / 2024

Cepleriniz bayram edecek! 13.000 TL destek duyulunca yer yerinden oynadı

Cepleriniz bayram edecek! 13.000 TL destek duyulunca yer yerinden oynadı

Devlet aracılığı ile dar gelirli ailelere yapılan nakdi yardımlar devam ediyor. Yapılan açıklamada 13.000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Şartları ve kimlerin alacağını merak eden vatandaşlar, detaylı bilgi sahibi olmak için araştırma yapmaya başladı. İşte detaylar...



ÖLÜM AYLIĞI İÇİN HANGİ ŞARTLAR İSTENİYOR?

Ölüm aylığı ödemeleri bağlamında ölen sigortalı vatandaşın en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primlerinin ödenmiş olması zorunludur. Bunun yanı sıra 4A sigortalı vatandaşların de her türlü borçlanma zamanları hariç en az 5 sene sigortasının olması gerekiyor. Bu bağlamda toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primlerinin ödenmiş olması koşuluyla aranıyor.

Hem ölen sigortalı hem de hak sahipleri aracılığı ile yapılan tüm borçlanmalar bu koşullar kapsamında yer alıyor. 1 Ekim 2008 tarihinden evvel ölen sigortalı çalışandan 900 gün üstünden Borçlanma ile ödeme yapılıyor.

 Cepleriniz bayram edecek! 13.000 TL destek duyulunca yer yerinden oynadı

13.000 TL ÖDEME YAPILACAK

Ölüm aylığı kapsamında araştırmalar sürerken 2023 senesinde ödenen bedeller merak konusu oldu. 2023 enesinde %25 hisseye göre en düşük dul ve yetim maaşı 1430 TL yükseliş gösterdi. Yapılan yükseliş ile beraberinde en yüksek maaş tutarı ise 13.000 TL'ye kadar çıktı. Ölüm aylığı ölen kişinin eşine, çocuklarına ya da anne babasına bağlanmaktadır.

Yapı Kredi Bankası'ndan rekor promosyon! Tüm emekliler zil takıp oynayacak

Acil nakite şıkıştıysanız Akbank imdadınıza yetişiyor! Verdiği parayı duyunca aklınız yerinde çıkacak!

Elektrik faturasını ödemekte zorlanıyorsanız canınızı sıkmayın! Bu habere hemen bakın


Geri Dön