30 / 04 / 2024

Cevdet Yılmaz'dan imar rantı açıklaması!

Cevdet Yılmaz'dan imar rantı açıklaması!

Yılmaz, geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Plan'da (OVP) revize edilen rakamların yeniden güncellenebileceği yönündeki eleştiriler hakkında şu değerlendirmelerde bulundu...



 BAŞBAKAN Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konuştu. 

Yılmaz, geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Plan'da (OVP) revize edilen rakamların yeniden güncellenebileceği yönündeki eleştiriler hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "OVP'yi yayınladık ve buna dayalı olarak bütçemiz de Meclis'e iletildi ama muhtemelen yeni gelen hükümet bunları yeniden gözden geçirecektir. Çünkü takvime baktığınız zaman bütçenin bu yıl içinde çıkması pek mümkün görünmüyor. 

Muhtemelen bir geçici bütçe yapılacaktır, daha sonra kalıcı bir bütçe yapılacaktır. Bunlar yapılırken de OVP tekrar elbette güncellenebilir." 


"METİN KISA OLSUN DİYE OVP'DE YOK!"

 Yılmaz, imar rantının vergilendirilmesi konusunun son OVP'ye dahil edilmemesi yönündeki soruyu, "Bizim hükümet programlarımızda, seçim beyannamemizde, partimizin politikaları arasında yer alan bir husus. Bu OVP'yi metin kısmı itibariyle daha kısa tuttuk ama orada 25 dönüşüm programımıza atıfta bulunduk, onun altında da bin 250'ye yakın eylem var. O eylemler arasında imar konulan da yer alıyor. Dolayısıyla dolaylı bir şekilde aslında o hususlar da var, orada herhangi bir tereddüdümüz yok. Ama bu OVP'de metin kısmını daha kompakt tutmaya çalıştık" şeklinde yanıtladı. 


KONUT SATIŞI İHRACAT DEĞİL

Cevdet Yılmaz, yabancılara konut satışının ihracat sayılıp sayılmamasına ilişkin ise, "İhracat olabilmesi için mal ve hizmet ihracatı olması lazım. Konut gibi varlıkların alımı, sermaye hareketleri bağlamında değerlendirilmeli, bunu daha doğru buluyorum ancak konut alımı ile birlikte hizmet sunumunda bir gelişme sağlanması mümkün. 

Dolaylı olarak hizmet ihracatımıza, mal ihracatımıza katkıları olabilir" şeklinde cevapladı. 



Milli Gazete 


Geri Dön