05 / 05 / 2024

Çiğ sütte prim desteği 2.5 katına çıkıyor! Çiğ süt destekleri kaç lira?

Çiğ sütte prim desteği 2.5 katına çıkıyor! Çiğ süt destekleri kaç lira?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 255 bin üreticiye yönelik, 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için destek ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını duyurdu. Peki çiğ süt için kaç lira destek ödemesi yapılıyor? İşte ayrıntılar...



Sözleşmeli Besicilik Projesi'ne değinen Kirişci, "Sektörde örnek bir üretim modeli olan Sözleşmeli Besicilik Projesi'ni, yerli ve milli üretim ilkesi ile hayata geçiriyoruz. Et ve Süt Kurumumuz, sözleşmeli besicilik ile üreticilerimize pazar ve fiyat garantisi sunacak" açıklamasında bulundu ve komisyonlarca aylık maliyetlerin düzenli şekilde hesaplanacağını belirtti. 

Proje ile ilgili olarak "Belirlenen maliyete göre çiftçi refahı gözetilerek alım fiyatları güncellenecek. Alım ve fiyat garantisi verilen üreticiler, 5 yıllık üretim planlaması yapabilecek, böylece besiciler, kazancını teminat altına alacak" ifadelerini de kullanan Kirişci, çiğ süt desteklerine ilişkin de konuştu.

Çiğ sütte prim desteği 2.5 katına çıkıyor! Çiğ süt destekleri kaç lira?

Çiğ süt destek ödemeleri hesaplara yatıyor

"Türkiye genelinde çiğ süt desteklemesi kapsamında 255 bin üreticiye yönelik 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon lira destekleme ödemesini bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz" diye konuşan Bakan Kirişci, bu ödemeye ile beraber, 2022'de süt üreticilere ödenen toplam destek tutarı 2 milyar 880 milyon TL'ye ulaştığının altını çizdi. 

"Buna ilave olarak Bakanlığımızca Türkiye genelinde süt üreticilerimize 15 Mayıs'tan 30 Eylül'e kadar litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini 2,5 kat artırarak 50 kuruş olarak ödeyeceğiz" açıklamasında bulunan Kirişci, 15 Mayıs-30 Haziran dönemi prim desteğinin de litre başına 30 kuruş olarak Ekim'de ödeneceğini dile getirdi. 

Ayçiçekte hasat dönemi başladı! Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere müjde! Şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 arttı!

Buğdayda 9 haftanın bombası! Buğday fiyatları kaç lira oldu? 23 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön