17 / 05 / 2024

Çiftçilere aşırı pahalı ilaç şoku! Ürünü satın alamayınca kendi formüllerini ürettiler

Çiftçilere aşırı pahalı ilaç şoku! Ürünü satın alamayınca kendi formüllerini ürettiler

Tarımda aşırı artan maliyetler nedeniyle akaryakıt gübre gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan çiftçiler ürünlerine atacakları ilacın da pahalı olması nedeniyle kişisel yöntemlere başvurmaya başladı. Üretici pahalı tarım ilacını satın alamayınca çareyi bakın ne yapmakta buldu?



Adana'da yaşayan bir çiftçi, portakal bahçesinde kullanması gereken mantar ilacını, pahalı olduğu için kendisi üretti

Bir depo ilacın 12 bin lira tuttuğunu ifade eden çiftçi ürünü kendi yöntemelriyle imal edince 2 bin liraya mâl etti.

Neden böyle bir yönteme başvurduğunu açıklayan çiftçi Mesut Özcanlı, şu ifadeleri kullandı:

İlaçların pahalı olmasından dolayı, biz de ilacı kendimiz üretmeye karar verdik. Kükürtle kireci karıştırıp kaynatıyoruz ve bunu mantar ilacı olarak ağaçlara veriyoruz. Maliyeti çok çok aşağı düşürdük. Bu şekilde ilacın deposu 30 lira gibi bir paraya mal oluyor. Diğer türlü hesap edince 12 bin lira ilaç parası vermek zorunda kalacaktım. İlacı kendim üretince 2 bin lira masrafı oldu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön