29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut ve kira fiyatlarına ilişkin şoke edecek açıklama! Resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut ve kira fiyatlarına ilişkin şoke edecek açıklama! Resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi. Erdoğan, emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına yol açan kişilere ağır yaptırımlar uygulanacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’ndan sonra şu açıklamalarda bulundu:

"Stokçuluk yapan ve haksız fiyat uygulamasına giden firmalarla kişilere toplam 222 milyon lira idari para cezası kesildi. Benzer şekilde rekabeti bozucu faaliyet yürüttüğü belirlenen 139 firma 2 milyar 105 milyon lira cezaya maruz kaldı. Şimdi aynı uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Konut ve kira sektöründe adaletli, dürüst, özenli ve makul biçimde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan fahiş fiyat artışlarına neden olan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları da yakın takibe alındı. Yapılacak incelemeler neticesinde haksız biçimde fiyat yükselttiği belirlenen firmalar bunun bedelini ağır para cezalarıyla ödeyecekler. Vatandaşlarımızı korumak amacıyla aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalar ile etiketiyle kasası arasında fiyat farkı olan işletmeler üzerinde de özenle duruyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut ve kira fiyatlarına ilişkin şoke edecek açıklama! Resmen açıkladı!

Gerçekleştirilen denetimlerde bu tür yollara başvuranlara 215 milyon lira ceza yazıldı. Ticaret Bakanlığımızın 81 kentte yürüttüğü gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında fahiş fiyat uygulayan işletmelere 86 milyon lira para cezası verildi. Bakanlığımızın zincir marketlere ilişkin indirim çağrısının giderek daha çok talep olduğunu görüyoruz. Biz de buradan zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi yapacakları indirimler ile beraber enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek olmaya davet ediyorum. İnsanların ekmeğine ve aşına göz diken kişilere eyvallah etmeyeceğimiz gibi bu dönemde gösterilen fedakarlıkları da asla unutmayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut ve kira fiyatlarına ilişkin şoke edecek açıklama! Resmen açıkladı!

"TÜRKİYE, DEPREMİN GETİRDİĞİ YÜKE KARŞIN HEDEFLERİNE İLERLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR"

Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme esasına dayanan stratejilerinden en küçük geri adım atmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Yalnızca bu kapsamda geldiğimiz seviyenin gereği olan yeni yöntemleri, yeni politikaları devreye alıyoruz. Global ekonominin büyüme öngörüleri sürekli düşürülürken, Türkiye'ye yönelik büyüme öngörülerinin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette hep gittiğimizi gösteriyor. 2023’ün ilk yarısında yüzde 3,8 oranında büyüyen, 254 milyar doları aşan ihracatının global küresel ticaretten aldığı pay yüzde 1,03'e yükselen Türkiye, depremin getirdiği yüke karşın hedeflerine ilerlemeyi sürdürüyor."

Akaryakıtta çok konuşulacak karar! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı! Aklınızı başınızdan alacak!

En düşük emekli maaşına peş peşe zam geliyor! Resmen açıklandı! İşte masadaki rakamlar...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!


Geri Dön