15 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan önemli açıklama! Asgari ücretlilere müjdeli haber!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan önemli açıklama! Asgari ücretlilere müjdeli haber!

Asgari ücrete zam oranının açıklanacağı Temmuz ayına sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan önemli son dakika açıklaması geldi. Yılmaz, görüşmelerde uzlaşılacağının sinyalini verdi.



UZLAŞILACAK

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Konağı  açılışına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, basın mensuplarının asgari ücrete ilişkin sorularını yanıtladı. Asgari ücret görüşmeleri hakkında bilgi veren Cevdet Yılmaz,   Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu hafta içinde toplanacağına işaret ederek, “Asgari ücret konusundaki müzakereler biliyorsunuz tek taraflı değil. İşverenler ve işçiler var, ayrıca  Bakanlığımız, kamu tarafı bulunuyor. Müzakereler yapılacak.  Meydana gelen birtakım gelişmeler, enflasyon başta gelmek kaydıyla ekonomik gelişmeler mutlaka değerlendirilecek ve görüşmeler uzlaşmayla sonuçlandırılacak. Asgari ücret müzakerelerini bekleyelim. Bu detayları tartışmanın bir anlamı bulunmuyor" şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK FELSEFEMİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İşçiyi sevindirecek bir sonuç çıkacak mı" sorusu üzerine ise şöyle cevap verdi:

"Bizim AK Parti'nin felsefesi kurulduğu günden bu yana şu olmuştur: Geniş kesimleri, çalışanları enflasyona ezdirmemek, onların her zaman onların yanında durmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın en temel prensiplerinden biri bu ve yeni bir durum değil bu durum. İktidara geldiğimiz günden beridir hep aynı politikayı takip ettik. Bundan sonra da aynı yönde devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan önemli açıklama! Asgari ücretlilere müjdeli haber!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden meydana gelen katılımcılarla birlikte 13 Haziran’da ilk toplantısını gerçekleştirecek ve şu an net 8 bin 506 Türk Lirası olan asgari ücrete yapılacak zam oranı görüşülecek.

Çalışan kesimi temsilen TÜRK-İŞ’in, işverenler adına ise ürkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetinin katılacağı toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak.

Uzmanı açıkladı… En düşük memur maaşında artış yüzde 75 olabilir!

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Asgari ücretliler nefesini tuttu Temmuz’u bekliyor! Yeni asgari ücret nasıl hesaplanacak?

 


Geri Dön