06 / 05 / 2024

Dan... Dan... Dan... Dolar 30 TL'yi görecek mi? Analistler 'Şimdi bunu duymayan yandı' dedi

Dan... Dan... Dan... Dolar 30 TL'yi görecek mi? Analistler 'Şimdi bunu duymayan yandı' dedi

Dolar bugün de yükselişle başladı. Herkes doların 30 TL'yi görüp görmeyeceğini merak ediyor. Analistler çok konuşulan bu konuyla ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu. İşte o kritik yorum...



Türk lirası dolar karşısında erimeye devam ederken dolar kuru 20 Aralık’ta yapılan müdahalenin ardından yeni zirvesini görerek 17,88 liraya kadar yükseldi. Bununla beraber 2021 yılında yüzde 40 üzerinde değer kaybeden TL, Nisan ve Haziran sonunda BDDK kredi kısıtlama kararına kadar aralıksız değer kaybetmesinin ardından dolar/TL bu dönemde 14.8’lerden 17.5’e kadar çıkmıştı.

BDDK kararıyla kur geçici olarak 16’ya kadar düşse de TL tekrar değer erimeye başladığı belirtilerek Türk Lirası değer kaybı yaşadığı aktarıldı. Geçen haftayı 17.76 seviyesinden tamamlayan dolar/TL kuru bu sabah güne 17.8750 seviyesinden başlarken gün içerisinde en yüksek 17.8870 ile yılın yeni zirvesini kaydeden dolar an itibarıyla 17.8834 seviyesinden işlem gördüğü ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön