18 / 05 / 2024

DASK'tan nasıl yararlanılır? İşte tüm ayrıntılar

DASK'tan nasıl yararlanılır? İşte tüm ayrıntılar

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler herkesi derinden etkiledi. Bölgede yıkılan binaların yanı sıra çok sayıda hasarlı bina da mevcut halde. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına hasarlı binalara girişlere izin verilmezken, hasar tespit çalışmaları da hızl



Şu ana kadar bölgede 62 bin 869 bina ve 363 bin 656 bağımsız bölüm uzmanlarca incelenmiş oldu. Buna göre 12 bin 141 binada 66 bin 58 bağımsız bölüm yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı olarak belirlendi. Tespitlerin 10 günde tamamlanacağı ifade edildi.

Sahada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri bu çalışmaları yaparken, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) da hasar ihbarlarını işleme alıyor. Şu ana kadar 30 bini aşkın ihbar alındı ve hasar ödemeleri de başlamış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön