29 / 04 / 2024

Demir İnşaat önümüzdeki dönemde yeni projeler yapacak!

Demir İnşaat önümüzdeki dönemde yeni projeler yapacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, önümüzdeki dönemde İstanbul'un diğer bölgelerini değerlendirmeye devam edeceklerini, İç Anadolu, Ege, Akdeniz bölgelerinde ve yurt dışında da yatırım yapacaklarını belirtti




     "Demir Romance" projesinin tanıtımında konuşan Demir, şirketlerinin temellerini 1984'te attıklarını, İstanbul'un çeşitli semtlerinde binlerce konut, yüzlerce iş yeri, onlarca plaza ve okul inşaatı gerçekleştirdiklerini söyledi. 

     Demir, 2005'te eğitim kampüsü yapmak üzere Beylikdüzü bölgesine gelerek çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdıklarını ifade ederek, "Narçiçeği, Günışığı, Ayışığı Halting ve Nisan 2013'te teslimine hazırlandığımız Ayışığı Vadi Evleri'ni hayata geçirdik. Son olarak Demir Romance projesi ile de bölgeye birçok yeniliği getirdik. İnşaat sektöründe kısa vadeli bir aktör değiliz, uzun vadeli strateji belirliyoruz. Bu noktada her projemizi bir önceki projeden bir adım daha ileriye taşıyoruz" diye konuştu 

     Demir Romance ile çok yakında Hadımköy'de de yeni bir projeye başlayacaklarını vurgulayan Demir, şunları söyledi: 

     "Önümüzdeki dönemde İstanbul'un diğer bölgelerini değerlendirmeye devam ederken İç Anadolu, Ege, Akdeniz bölgelerinde ve yurt dışında da yatırımlar yapacağız. Bölgede hayata geçirdiğimiz tüm projelerde olduğu gibi Demir Romance'de de kalite standartlarını en üst düzeyde tuttuk. Biz kriz dönemlerinde büyüdük. Bunun sebebi de güvenilir ve düzgün işler yapmamız, projeleri taahhüt ettiğimiz tarihlerden önce bitirmemizdir. Müşteri bizim için çok önemlidir. 2008'de Ukrayna'da bir inşaata başladık. Otel ve AVM yapacaktık ancak Avrupa'da başlayan kiriz Ukrayna'yı da etkileyince projeyi dondurmuştuk. Bir ay önce o projeyi tekrar başlattık. Bundan sonra Avrupa'da da söz sahibi olacağız." 

     Proje yaparken ilk olarak ne kadar para kazanacaklarını değil insanları ne kadar mutlu edebileceklerini düşündüklerini dile getiren Demir, "Beylikdüzü, geleceğin parlayan yıldızıdır. Metrobüsün gelmesiyle Beylikdüzü'nün değeri daha da arttı. Şimdi metro çalışması da var. 2012'de ihalesi yapıldı. Silivri'ye kadar gidecek metro hattı ile Beylikdüzü daha da güzel olacak'' değerlendirmesini yaptı. 

     Demir, proje bittiğinde yüzde 40-50 arasında bir prim getireceğini öngördüklerini, daha önceki projelerinde bu öngörülerinin gerçekleştiğini söyledi. Projeye yabancıların da büyük ilgi gösterdiğini anlatan Demir, "Projelerimize yabancı talebi beklediğimizin de üstünde. Yabancılara gereken özeni göstermeliyiz. Yabancılara daire sattığımız zaman ülkemize hizmet ettiğimize inanıyorum. Son projemiz olan Demir Romance'de yabancı ilgisinin yüzde 30-35'lere çıkacağını tahmin ediyoruz" bilgisini verdi. 

     Demir, ev alırken tüketicilerin çok dikkatli olması ve gereken araştırmayı yapması gerektiğine dikkati çekerek, "Ucuz etin yahnisi yenmez. 90'lı yalların başındaki konutzedeler bugün olmaya başladı ve olmaya devam edecek. Elbise alırken nasıl markaya bakıyorsak, ev alırken de şirketlerin geçmişlerine bakmamız lazım" dedi. 

     

     -"235 milyon liralık proje kasım 2015'te teslim edilecek"- 

     

     Demir İnşaat Genel Müdürü Hakan Ocak da Beylikdüzü'nün hem projelerle hem de metrobüs gibi ulaşım ağlarının zenginleşmesiyle günden güne gelişen ve değer kazanan bir bölge olduğunu ifade ederek, ''235 milyon liralık son yatırımımız olan Demir Romance'in akıllı ev teknolojisiyle bölgede bir ilke imza attık. Sağladığımız bu değeri bundan sonraki diğer projelerimizde de devam ettireceğiz. Projede ön talep süreci tamamlandı ve resmi satış sürecine başladık" şeklinde konuştu. 

     Demir İnşaat Pazarlama ve Satış Müdürü Ferda Deveci ise ön talep toplama sürecinde projenin yüzde 50'si için talep aldıklarına vurgu yaparak, bu taleplerin yüzde 20'sini kesin satışa çevirdiklerini anlattı. 

     Satış ofisi ve örnek dairelerin tamamlanması ile bu oranın hızla yükseleceğine inandıklarını belirten Deveci, "Ayrıca Demir Romance'de farklı bir uygulamaya da geçiş yapacağız. Uygulama kapsamında belirli bir orandaki fiyat artışını her ay düzenli olarak yapacağız ve yatırımcımıza sürekli bir kazanç keyfi yaşatacağız" ifadelerini kullandı. 

     

     -"Projede romantizmi yansıtan ögeleri kullandık"- 

     

     Demir İnşaat Proje Müdürü Derya Acar da projenin mimarisinde "Aşk-ı İstanbul" temasından yola çıktıklarını aktararak, "Romantizmi yansıtan ögeleri kullandığımız projede, akıllı ev teknolojisiyle de konut sahiplerine tek tuşla hayatlarını kolaylaştırmanın konforunu sunacağız" dedi. 

     

     -Akıllı ev projesi- 

     

     "Akıllı Ev" teknolojisine sahip projede her konut birimine uygulanacak sistem ile konut sahipleri evlerindeki tüm aydınlatma, ısıtma, soğutma gibi sistemlerinin kontrolünü tek bir tuşla sağlayabilecek. Bunların yanı sıra akıllı ev bina otomasyon sistemi ile trafiği takip edebilirken, spada yer ayırtabilecek, faturalarını yatırabilecek ve taksi çağırabilecek. Dahili kamera sistemi ile oyun alanlarında oynayan çocuklarını, otoparktaki araçlarını kontrol edebilecek. 

     Bu arada, 35 bin metrekare alanda inşa edilen projenin 22 bin metrekaresi yeşil alana ayrıldı. Yedi blok üzerinde yükselecek projede 1+1'den 4,5+1'e kadar 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alacak. Projenin yatırım bedeli ise 235 milyon liraya ulaşacak. 

     Projenin sosyal donatıları içinde açık ve kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, SPA merkezi, diyetisyen hizmeti ile birlikte fitness birimleri bulunacak. Terzi, bay-bayan güzellik merkezi, kuru temizleme, sinevizyon, çocuklar için oyun odaları, servis bekleme odası ve kreş de site sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak detaylar arasında yer alıyor. Proje, Kasım 2015'te teslim edilecek. 

AA


Geri Dön