10 / 05 / 2024

Kahramanmaraş depremi alt yapıyı nasıl vurdu? İşte madde madde hasar durumu...

Kahramanmaraş depremi alt yapıyı nasıl vurdu? İşte madde madde hasar durumu...

Türkiye’yi yasa boğan depremlerde bir yandan enkaz altındaki son canlar çıkarılmaya çalışılırken öte yandan depremin alt yapıya olan etkisi de ortaya çıkmaya başladı.



İLETİŞİM

11,5 milyon civarında mobil abone bulunun afet bölgesinde telekomünikasyon hizmetleri tamamen durmasa da ciddi problemler yaşanıyor. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un üye olduğu Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği’nin belirttiğine göre 2.450 baz istasyonu hizmet dışı kaldı, 190 mobil istasyon gönderildi ve enerji ihtiyacının karşılanması için operatörler tarafından bölgeye ilk etapta 3 bin 485 adet jeneratör sevk edildi.

Kahramanmaraş depremi alt yapıyı nasıl vurdu? İşte madde madde hasar durumu...

HASTANELER

2012’de deprem dayanıklılık raporu olumsuz çıkan İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Bloğu yoğun bakım hizmeti için kullanılıyordu ve depremle beraber yerle bir oldu

Hatay’da iki devlet hastanesi çökerken birçok özel hastane de yıkılmış veya kalıcı şekilde zarar görmüştür. Yıkılan hastane sayısı resmi makamlarca henüz açıklanmamakla beraber sahada sahra
hastanelerine ve sağlık çalışanlarına olan ihtiyaç kesindir.

OKULLAR

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde tüm okulların ara tatili sonrası açılış tarihini erteledi. Bakanlık okulların 20 Şubat 2023 Pazartesi günü açılacağını açıkladı. Depremin etkisi altında kalan 10 ilde eğitim gören öğrencilerin istedikleri illere nakil yaptırabilecekleri açıklandı.


 


Geri Dön