27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş depremi alt yapıyı nasıl vurdu? İşte madde madde hasar durumu...

Kahramanmaraş depremi alt yapıyı nasıl vurdu? İşte madde madde hasar durumu...

Türkiye’yi yasa boğan depremlerde bir yandan enkaz altındaki son canlar çıkarılmaya çalışılırken öte yandan depremin alt yapıya olan etkisi de ortaya çıkmaya başladı.



TÜRKONFED’in depremle ilgili raporuna göre madde madde deprem bölgesindeki alt yapının durumu:

ULAŞIM

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre trafiğe kapalı güzergâh bulunmuyor. Hatay Havalimanı kısmen açıldı. Sadece Hatay-Reyhanlı yolunda bazı sorunlar devam ediyor.

Başta Gaziantep, Hatay, Gaziantep-Osmaniye, Adıyaman-Çelikhan yolları olmak üzere yollarda birçok çökme meydana geldi. Onarım çalışmaları devam etmekle beraber, bazı noktalarda yol altyapılarının yeniden inşası gerekmektedir.

ELEKTRİK

Bölgenin önemli bölümünde trafo noktaları yıkıldı, kimi bölgelerde elektrik dağıtım şebekesi yok olma düzeyinde zarar gördü. Trafo ve şebeke binalarının yeniden devreye alınmasının uzun zamanda gerçekleşebileceği öngörülüyor.

Ana enerji iletim tesis ve hatlarında sorunlar giderilmiş ancak şehir içi dağıtım kısımlarında bazı ilçelerde ve il merkezlerinde sorunlar devam ediyor.

DOĞALGAZ

Yıkıcı deprem sonrasında doğalgaz boru hatlarında patlamalar oluştu ve BOTAŞ Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’a büyük hızla gaz akışını kesti. Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş il merkezlerine kontrollü doğalgaz akışları başladı. 10 Şubat itibariyle Hatay merkez ve Kırıkhan ilçesi istasyonlarına doğalgaz verildi.

Kahramanmaraş depremi alt yapıyı nasıl vurdu? İşte madde madde hasar durumu...

PETROL HATLARI

BOTAŞ, Pazartesi meydana gelen ilk depremin ardından tesisi denetlemek için terminale petrol akışını hemen durdurdu, yapılan incelemede herhangi bir sızıntı veya hasara rastlanmadığı belirtildi.

BOTAŞ, Akdeniz kıyısında yer alan Ceyhan ihracat terminaline ham petrol akışını 7 Şubat Salı günü geç saatlerde yeniden başlattı. IKBY yönetimi de petrol akışının devam ettiğini belirtti.


Geri Dön