12 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan inşaat malzemeleri fiyatları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Gün birlik olma günü” mesajını paylaştı. 

Hisarcıklıoğlu, konuya ilişkin açıklamasında fiyatı sabitleme taahhüdünde bulunan sektörler ile temsilcileri de açıkladı. İşte o sektörler ile temsilcileri şöyle: 

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

“Çimento Sektörü Meclisi Başkanı Fatih Yücelik, Kimya Sanayi Meclisi Başkanı Timur Erk, Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu, Seramik Sanayi Meclisi Başkan Yrd. ve Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, İklimlendirme Meclis Üyesi ve İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Şanal, Demir-Demir Dışı Metaller Meclis Üyesi Ayhan İleri, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu.”

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan da deprem bölgesi için açıklamalarda bulundu. Veysel Yayan, konuya ilişkin açıklamasında sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde inşasına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğuna dikkat çekti. 

Türkiye'nin, dünyanın en büyük inşaat çeliği ihracatçılarından olduğuna dikkat çeken Yayan, deprem bölgesinde olup da çalışmasını bir süre askıya alan kuruluşların büyük bir bölümünün çalışmaya başladığının altını çizdi. Yayan, deprem konutları için ilk 4 aylık sürede 4 milyon ton inşaat demirine ihtiyaç duyulacağını vurgulayarak "Bu süre daha uzun ya da miktar daha fazla olabilir. Sektörümüz, ihtiyaç duyulan inşaat çeliğini hiç sorun yaşamadan karşılayacak kapasitede" açıklamasında bulundu.

Sektör temsilcilerinden bankalar konutta kredi musluklarını açsın önerisi!

DEÜ'lü jeofizikçilerden deprem ön raporu: Adıyaman, Malatya, Gaziantep'te deprem riski yüksek!

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

 


Geri Dön