27 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki ilk konutlarda çatılar yerleştirildi!

Deprem bölgesindeki ilk konutlarda çatılar yerleştirildi!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra yıkılan ve ağır hasar alan konutların yerine yeni konutların inşasına başladı. Bu kapsamda, inşa edilen konutların çatısı atıldı.



Asrın felaketinin ardından depremzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılayacak binalarda çalışmalar hızlandı. Depremden en çok etkilenen 11 ilde inşasına başlanan ilk konutların çatıları yerleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin ardından Türkiye depremzede vatandaşların barınma sorununun çözülmesi için yapımına başlanan konutlar hızla yükselmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 sene içinde 319 bin konutun teslim edileceğini açıklamıştı.

 Deprem bölgesindeki ilk konutlarda çatılar yerleştirildi!

Depremden yaklaşık bir ay sonra ilk kazmaların vurulduğu noktalarda birden fazla temel demirlerinin bağlandığı ve binalarda katların yükselmeye başladığı dikkat çekti. 

Depremin en çok etkilediği Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Malatya ve Adana’da inşasına başlanan ilk konutların çatıları yerleştirilmeye başlandı. Bölgesine göre sayıları artan bloklar içerisinde 3-4 katı geçmeyecek tarzda, 3+1 ve 2+1 daireler bulunuyor. Söz konusu binalar, yatay mimariye uygun inşa ediliyor. İşte detaylar...


Geri Dön