02 / 05 / 2024

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Olursa zamlar peş peşe gelir

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Olursa zamlar peş peşe gelir

Dolar endeksinin 20 yılın zirvesinden gerilemesine karşın yurt içinde dolar/TL kuru yılın en yüksek seviyelerinde hareket ediyor. Fransız dev banka SocGen’den dolar/TL kuru için kritik bir tahmin geldi. Banka dolar/TL kurunun yıl sonunda 22 liraya ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.



Banka Çin ekonomisinin toparlanmada zorluk yaşamasıyla birlikte emtia fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini ve emtia ithalatçısı ülkelerin, ihracatçı ülkelerden daha iyi bir performans sergileyebileceğini belirtti.

SocGen ekonomistleri, Latin Amerika ülkeleri para birimlerinin baskı altında kalmaya devam edeceğini ifade ederken Çin’de para birimine yapılan müdahalenin son dönemde yaşanan kayıpların bir kısmını tersine çevirdiğini fakat düşüş eğilimini tersine çeviremeyeceği tahmin etti.

https://emlakkulisi.com.tr/enflasyon-asgari-ucret-zammini-gecti-kis-cok-zor-gececek/714236


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön