18 / 05 / 2024

Doğal gaza, elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Doğal gaza, elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı canlı yayında enerji fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Dönmez, "Zamsız bir kış mümkün. Bu kış enerji fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz." dedi.



HANELERDE DOĞAL GAZIN YÜZDE 75'İNİ DEVLET KARŞILIYOR

Doğal gazda devletin büyük bir destek verdiğini belirten Bakan Dönmez, "Savaş bitmeden radikal bir fiyat düşüşü beklemek doğru değil. Enerji krizinin aşılmasında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İstisnasız bütün hanelerde doğal gazın yüzde 75'ini devlet karşılıyor, yüzde 25'ini vatandaşa yansıtıyoruz. Kararlıyız, 2023'te de sübvansiyon oranları ile devam edeceğiz. Türk Akımı'ndan yıllık 15 milyar metreküp kadar gaz alabiliyoruz." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön